Vanaf de oprichting zong het koor vijftien jaar lang onder leiding van dirigent Johan Huitinga uit Emmeloord. In 1993 werd het koor zelfstandig en werd het dirigeren overgenomen door Claartje van Dokkum uit Eesveen.

Na Claartje was Dittie van de Berg uit Ens onze dirigente tot 2009. Vanaf 1 januari 2009 tot heden is Pieta Maayeshi uit Emmeloord onze dirigente.

Pieta Maayeshi-Torenbeek

Op 10 jarige leeftijd begon Pieta met vioolles aan de muziekschool in Oosterhout. Vanaf haar 14e had ze les van  conservatorium- docente Jeanne Lemkes-Vos in Utrecht en op het Stedelijk Conservatorium in Zwolle.

Zij studeerde in 1991 cum laude af voor Docerend Musicus Viool en vervolgde haar studie voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Johannes Leertouwer. Ze volgde masterclasses bij o.a. Herman Krebbers en het Orlandokwartet.

Naast vioolspelen zijn zingen en dirigeren grote passies! Op haar 17e dirigeerde zij haar eerste koor: Jongerenkoor Onderweg. Zij volgde tijdens haar studie directielessen bij Tilo Lehman en zanglessen bij Maria-Anna Huitema en Franka van Essen. Als viooldocente heeft zij een bloeiende vioollespraktijk op het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Daar is zij ook dirigente van het amateurorkest Piu Mosso en het Opstaporkest.

Sinds 2009 is Pieta dirigente van het Klein Vrouwenkoor in Emmeloord. Vanaf augustus 2016 dirigeert zij het Emmeloords Vocaal Ensemble.

In de zomer 2018 volgde zij de Kurt Thomas Cursus (groep C) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2019 deed zij opnieuw mee; dit keer op niveau E: met groot koor en strijkorkest. Zij had directie les van o.a. Louis Buskens, Mikhail Zemtsov en Martin Wright. Daarnaast is zij gestart met de master Koordirectie aan het conservatorium in Utrecht bij Rob Vermeulen.

Als violiste treedt ze graag op met collega’s en speelt ze in verschillende professionele koorbegeleidingsorkesten.