Vanaf de oprichting zong het koor vijftien jaar lang onder leiding van dirigent Johan Huitinga uit Emmeloord. In 1993 werd het koor zelfstandig en werd het dirigeren overgenomen door Claartje van Dokkum uit Eesveen.

Na Claartje was Dittie van de Berg uit Ens onze dirigente tot 2009. Vanaf 1 januari 2009 tot heden is Pieta Maayeshi uit Emmeloord onze dirigente.

Pieta Maayeshi-Torenbeek

Op 10-jarige leeftijd begon Pieta met vioolles bij Bastienne Prins op de muziekschool in Oosterhout.Vanaf haar 14e woonde zij in Emmeloord en had les van wijlen conservatoriumdocente Jeanne Lemkes-Vos in Utrecht en op het Stedelijk Conservatorium in Zwolle.

Zij studeerde in 1991 cum laude af voor Docerend Musicus Viool en vervolgde haar studie voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Johannes Leertouwer. Ze volgde masterclasses bij o.a. Herman Krebbers en het Orlandokwartet.

Naast vioolspelen zijn zingen en dirigeren grote passies! Op haar 17e dirigeerde zij haar eerste koor: Jongerenkoor Onderweg. Zij volgde tijdens haar studie directielessen bij Tilo Lehman en meer recent zanglessen bij Maria-Anna Huitema en Franka van Essen.

Als viooldocente heeft zij een bloeiende vioollespraktijk op het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Daar is zij ook dirigente van het amateurorkest Piu Mosso en het Opstaporkest.

Sinds 2009 is Pieta dirigente van het Klein Vrouwendoor in Emmeloord. Vanaf april 2016 dirigeert zij het Emmeloords Vocaal Ensemble.

Daarnaast treedt ze regelmatig solistisch op en speelt ze in verschillende professionele koorbegeleidingsorkesten.