Vanaf de oprichting zong het koor vijftien jaar lang onder leiding van dirigent Johan Huitinga uit Emmeloord. In 1993 werd het koor zelfstandig en werd het dirigeren overgenomen door Claartje van Dokkum uit Eesveen.

Na Claartje was Dittie van de Berg uit Ens onze dirigente tot 2009. Vanaf 1 januari 2009 tot heden is Pieta Maayeshi uit Emmeloord onze dirigente.

Pieta Maayeshi-Torenbeek

Op 10-jarige leeftijd begon Pieta met vioolles op de muziekschool in Oosterhout.

Vanaf haar 14e had zij les van Jeanne Lemkes-Vos in Utrecht en op het Stedelijk Conservatorium in Zwolle.

Zij studeerde cum laude af voor de studie Docerend Musicus viool en vervolgde haar studie voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Johannes Leertouwer. Ze volgde masterclasses bij o.a. Herman Krebbers en het Orlandokwartet.

Op haar 17e dirigeerde zij haar eerste koor: Jongerenkoor Onderweg.

Zij volgde tijdens haar studie directielessen bij Tilo Lehman en zanglessen bij Maria-Anna Huitema, Franka van Essen, Dobrinka Yankova en recent José Lieshout.

Als viooldocente heeft zij een bloeiende vioollespraktijk op het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Daar is zij ook dirigente van het amateurorkest Piu Mosso en het Opstaporkest.

Sinds 2009 is Pieta dirigente van het Klein Vrouwenkoor in Emmeloord.

Vanaf augustus 2016 dirigeert zij het Emmeloords Vocaal Ensemble.

Sinds 2018 volgde zij een aantal keer de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij had directie les van o.a. Louis Buskens, Mikhail Zemtsov, Martin Wright en Bas Pollard.

Vanaf november 2021 dirigeert zij het koor de Melody Singers Emmeloord.

Inmiddels zit zij in het laatste jaar van de Masterstudie Koordirectie bij Rob Vermeulen aan het conservatorium in Utrecht .

Als violiste treedt ze graag op met collega’s en in verschillende professionele koorbegeleidingsorkesten.